HelenaB_topp_mobil

Moderator /KONFERENCIER

Helena Blomquist har lång erfarenhet av att leda samtal, debatter, seminarier och konferenser. Hon har en alldeles särskild blandning av tydlighet, närvaro, seriositet, värme och humor som gör att de medverkande slappnar av, känner sig trygga och ger det där lilla extra - som berör utöver det vanliga.

Helena är rutinerad inom många olika ämnesområden och typer av uppdrag. Hon förbereder sig väl, ser till att den röda tråden finns med - men är också snabbtänkt och har lätt för att improvisera och lösa oväntade situationer. Hon är nyfiken, gillar tuffa utmaningar och har förmågan att göra, det till synes komplicerade, begripligt och intressant.

Helena är bra på att skapa rätt stämning och vet vad som behövs för att engagera och nå publiken - och hon bidrar gärna med sin kunskap till arrangören inför och under evenemanget.

Coach / Mediarelationer

Helena har lång medieerfarenhet och stor scenvana och har varit verksam på ledande befattningar på SVT:s Kommunikationsavdelning. Hon anlitas ofta som coach för personer som ska framträda i media eller i andra officiella sammanhang. Här finns möjlighet till skräddarsydda varianter utifrån behov. Det kan till exempel handla om:
  • Framföra budskap
  • Presentationsteknik
  • Kroppsspråk
  • Mediaträning
  • Samtalsmetodik/intervjuteknik
loading...

Speaker / Berättarröst

Helena har en mycket behaglig röst och har gjort en rad olika röstjobb. Förutom lång erfarenhet från radio (programledare Sveriges Radio) har hon gjort poddar och anlitats som olika röstkaraktärer och berättarröst till filmer och tv-dokumentärer.

JOURNALIST

Helena har lång erfarenhet som journalist från radio och TV. Inte minst 20 år från Sveriges Television där hon varit programledare och reporter på SVTNyheter – Rapport, Aktuellt och Gomorron Sverige, men även på andra samhällsprogram och Nobelprisutdelningen.
Helena har även varit chef på SVT:s Kommunikationsavdelning
 

Smarta samtal

Helena Blomquist är med i Smarta samtals redaktion och programråd.

Smarta Samtal är ett samtalsforum där aktuella samhällsfrågor diskuteras med gäster på ett smart, respektfullt, annorlunda sätt som gör att frågan och samtalet kommer längre än vanligt.

I samtal på scenen (Playhouse Teater, Stockholm), i podcasts eller i skräddarsydda Smarta Samtal på seminarier och konferenser.

Smarta samtals hemsida